• OBJAVLJENO: 24.11.2015.
U susret Danu državnosti BiH
Sportske i kulturne aktivnosti posvećene 25. novembru

 

Povodom  obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH  nastava je danas u svim osnovnim i srednjim školama na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde počela historijskim časom posvećenom ovom datumu.

U Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“, u organizaciji Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja BPK Goražde, održana su tradicionalna takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola u nogometu i odbojci.

IMG_0432

U znak sjećanja na šehide i sve žrtve koje su u protekla dva rata izgubile život na ovom prostoru, u općinama Foča i Pale u Federaciji BiH položeno je cvijeće na šehidskim i partizanskim spomen-obilježjima.

Dan drzavnosti

U obje ove općine organizovano je i predstavljanje knjige Muamera Džananovića „Zločini nad djecom u Goraždu tokom opsade 1992-1995. godina.“

Dan drzavnosti8

I učenici Osnovne škole „Fahrudin Fahro Baščelija“ iz Goražda dali su svoj doprinos u obilježavanju ovog datuma. Oni su pripremili veče poezije koje je održano u Maloj sali Centra za kulturu.

Dan drzavnosti6

Poseban događaj je svjetska premijera projekta Balkan Madness, promocija balkanskih kompozitora , koja je održana večeras u  svečanoj sali Osnovne muzičke škole “Avdo Smailović” u Goraždu. Mladi pijanista Bartolomej Stanković je upravo ovim koncertom započeo dugi niz solističkih koncerata posvećenih muzici šireg područja Balkana.

B. Stankovic

Tradicionalni šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba “Goražde” takođe je jedan od sadržaja obilježavanja Dana državnosti na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, kao i turnir u kuglanju koji će se održati u petak, 27.novembra u Tržnom centru “Bingo”.  

U okviru obilježavanja ovog datuma, u petak 27.novembra, u Islamskom kulturno-obrazovnom centru u Goraždu održaće se promocija knjige “Spaljena zemlja”, autora Faruka Muftića.

Mladi Goraždani u subotu 28.novembra će uživati u rock koncertu goraždanskog benda “Zona isključenja” koji će ovom koncertom započeti obilježavanje 20.godišnjice svog rada i postojanja na muzičkoj sceni.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.