• OBJAVLJENO: 27.11.2015.
Ministar obrazovanja Tuzlanskog kantona u posjeti BPK Goražde
Predstavljeni primjeri dobre prakse savremenih sistema grijanja

IMG_0589

U posjeti Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport jučer su boravili ministar za obrazovanje Tuzlanskog kantona Izet Jagodić i direktor privrednog društva KOVAN Metalna industrija iz Gračanice Said Karalić.

Na sastanku sa resornim ministrom u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damirom Žugom razgovarano je o novim modelima i načinima rješavanja problema grijanja kroz uvođenje savremenih sistema grijanja, s posebnim akcentom na sisteme koji funkcionišu na bazi obnovljivih izvora energije.

Ministar obrazovanja Jagodić prezentirao je primjere dobre prakse novih sistema grijanja u javnim ustanovama na području Tuzlanskog kantona koji su implementirani u saradnji sa pomenutim privrednim društvom.

Ovom prilikom razgovarano je i o planovima za uvođenje modernih sistema grijanja u javnim ustanovama u oblasti sporta i kulture na području BPK-a, kao i o mogućnostima za realizaciju aktivnosti koje će dovesti do konkretizacije ovih planova.

U pratnji domaćina, gosti iz Tuzle obišli su Gradsku dvoranu „Mirsad Hurić“ i Centar za kulturu u kojima bi se postojeći sistemi grijanja u dogledno vrijeme trebali zamijeniti savremenim i efikasnijim grijnim sistemima.

Tokom posjete, sastanak o ovoj temi održan je i sa predstavnicima Općine Goražde.

IMG_0595

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.