• OBJAVLJENO: 02.12.2015.
Ministarstvo za privredu i sportska ribolovna društva iz Goražda, Ustikoline i Prače
Potpisani ugovori o ustupanju ribolovnog prava na području BPK-a Goražde

IMG_0674

U Ministarstvu za privredu danas su potpisani ugovori o ustupanju ribolovnog prava na ribolovnim područjima u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

U ime resornog ministarstva ugovore je potpisao ministar Esed Radeljaš, dok su ugovore u ime korisnika potpisali ovlašteni predstavnici sportskih ribolovnih društava.

Ugovore su potpisali predsjednik SRD „Goražde“ Bahrudin Vrana, predsjednik SRD „Toplik“ Prača Esad Sipović i ovlašteni predstavnik SRD „Halil Sofradžija“ Ustikolina Sulejman Dreca.

Ribolovno pravo ustupa se na period od 10 godina, na osnovu prethodno raspisanog konkursa.

Ranije potpisani ugovori ističu ove godine, zbog čega je Ministarstvo blagovremeno provelo proceduru za potpisivanje novih ugovora.

– Prethodni ugovori o korištenju ribolovnog prava potpisani su 2005. godine. Na novi poziv prijavila su se sportska ribolovna društva iz Goražda, Ustikoline i Prače, uz naknadu za korištenje koja na godišnjem nivou iznosi 500,00 KM za Sportsko ribolovno društvo „Goražde“ te po 150,00 KM za sportska ribolovna društva iz Ustikoline i Prače – kazao je ministar Radeljaš.

On je ovom prilikom čestitao predstavnicima sportskih ribolovnih društava i izrazio nadu da će ona, i u budućnosti, nastaviti praksu dobrog upravljanja ribolovnim područjima na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona.

S obzirom da je razgovarano i o podršci Ministarstva u rješavanju određenih pitanja od interesa za razvoj sportskog ribolova, među kojim je i obnova ribljeg fonda, resorni ministar je izrazio spremnost da pomogne u iznalaženju rješenja koja mogu doprinjeti poboljšanju stanja u ovoj oblasti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.