• OBJAVLJENO: 08.12.2015.
Vlada BPK Goražde započela 43.redovnu sjednicu
Usvojen nacrt Budžeta BPK Goražde za 2016.godinu

IMG_0778

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde juče je u poslijepodnevnim satima započela 43.redovnu sjednicu  kojom je u odsutnosti  premijera predsjedavao ministar za privredu Esed Radeljaš.

Vlada je na ovoj sjednici usvojila nacrte Budžeta i Zakona o izvršenju Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona za 2016.godinu i uputila ih u skupštinsku proceduru.

Budžet BPK Goražde predložen je u iznosu od 42.227.090 KM. Ministri su u okviru ove tačke dnevnog reda imali određene prijedloge i dopune koje je Vlada prihvatila.

Tako će na prijedlog ministra za boračka pitanja u budžetu ovog ministarstva biti otvoren novi ekonomski kod 614 300 –Tekući transferi organizacijama u iznosu od 40.000 KM, namijenjen za finansiranje Fondacije za zaštitu prava boraca.

U prihodovnoj strani Budžeta BPK Goražde za 2016.godinu planirano je i 6 miliona KM granta s viših nivoa vlasti.

U nastavku sjednice, Vlada je odobrila projekt Udruženja porodica šehida i poginulih boraca koji se odnosi na sanaciju mokrog čvora u prostorijama udruženja, kao i sredstva JU Dom za stara i iznemogla lica u iznosu od 17.500 KM, prema sporazumu o izmirivanju obaveza uposlenicima.

Iako su razmatrani na ovoj sjednici, na doradu su prije konačnog usvajanja povučeni Kriteriji za dodjelu studentskih kredita za studijsku 2015/2016.godinu koje je predložilo Ministarstvo obrazovanja.

Vlada je za nastavak sjednice odgodila i razmatranje prijedloga odluka poslanika Adisa Agovića koji se odnose na refundaciju traka za mjerenje šećera i određivanje plaća direktorima javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Kanton.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.