• OBJAVLJENO: 28.01.2016.
Informatizacijom primarne zdravstvene zaštite
Bosansko-podrinjski kanton Goražde dobiva efikasniji zdravstveni sistem

IMG_1788

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković sastao se danas sa predstavnicima Federalnog ministarstva zdravstva i firme SK „Tradeing“ iz Sarajeva.

Na sastanku je razgovarano o projektu „Jačanja zdravstvenog sektora –dodatno finansiranje (HSEP-AF)“, koji podrazumijeva informatizaciju primarne zdravstvene zaštite na području našeg kantona. Sastanku su prisustvovali i vd. direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Emir Pršeš te  direktorica JU Dom zdravlja „Isak Samokovlija“ u Goraždu prim.dr. Sabina Gušo.

Kada je riječ o implementaciji ovog projekta na prostoru našeg kantona koji je započeo još 2005.godine može se reći da je završnoj  fazi.  On je prethodno obuhvatio rekonstrukciju i opremanje ambulanti porodične medicine kao i edukaciju medicinskih timova, a  informatizacija kao završna faza ovog projekta će doprinijeti unaprjeđenju primarne zdravstvene zaštite, prvenstveno porodične medicine, kroz elektronsko uvezivanje sa Zavodom zdravstvenog osiguranja, istaknuto je danas.

Vlada BPK Goražde svojom odlukom dala je saglasnost da se vlasništvo nad softverskom aplikacijom i serverima, koje je nabavilo Federalno ministarstvo zdravstva u okviru Projekta jačanja zdravstvenog sektora, prenese na Zavod zdravstvenog osiguranja BPK Goražde.

Premijer BPK Goražde Emir Oković obećao je podršku Vlade kako bi se ovaj projekat u potpunosti implementirao na području našeg kantona te omogućio ljekarima i pacijentima brži , efikasniji  i racionalniji zdravstveni  sistem.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.