• OBJAVLJENO: 12.02.2016.
Juče održan drugi nastavak 49.redovne sjednice Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Usvojen prijedlog Budžeta BPK-a Goražde za 2016.godinu

IMG_2021

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde usvojila je i u skupštinsku proceduru proslijedila prijedloge Budžeta i Zakona o izvršenju Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2016.godinu.

Prijedlog Budžeta utvrđen je u iznosu od 41.921.371 KM i prema riječima ministra finansija Nudžeima Džihanića, ne odstupa mnogo od rebalansa Budžeta za 2015,godinu koji je iznosio 40.417.000 KM.

Ministar ističe da su prilikom izrade budžeta dijelom uvaženi zahtjevi sa javnih rasprava i sastanaka sa budžetskim korisnicima i ministarstvima, kao i programski ciljevi u Programu rada Vlade za ovu godinu.

Vlada je u skupštinsku proceduru uputila prijedlog Ciljeva i politike Bosansko-podrinjskog kantona za 2016.godinu te ovlastila premijera da potpiše anex Ugovora o koncesiji za projektovanje, izgradnju, korištenje i prijenos MHE „Kosova“ na Kosovskoj rijeci u općini Foča u FBiH sa privrednim društvom EKO-REM iz Sarajeva.

Na ovoj sjednici Vlada je donijela i Odluku o pokretanju izrade Akcionog plana za borbu protiv korupcije i formirala komisiju koja će raditi na njegovoj izradi.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.