• OBJAVLJENO: 13.02.2016.
Sastanak kantonalnih zvaničnika s menadžmentom JP RTV BPK-a Goražde
Dogovorena izrada dokumentarnog filma povodom 20. godišnjice postojanja Kantona; podrška radu Radio-televizije BPK-a Goražde

IMG_2028

Izrada dokumentarnog filma povodom obilježavanja 20 godina postojanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde te sagledavanje aktuelnog stanja u JP RTV BPK-a Goražde bili su tema jučerašnjeg sastanka premijera BPK-a Emira Okovića i vršioca dužnosti direktora ove medijske kuće Jasmine Čohodar.

Sastanku su prisustvovali i ministri obrazovanja, privrede i boračkih pitanja, Damir Žuga, Esed Radeljaš i Zijad Briga, te sekretar Vlade Emir Sijerčić i glavna i odgovorna urednica RTV BPK-a Goražde Elvira Aganović.

Ideja da se na ovakav način sublimira 20 godina ovog kantona potekla je od premijera Okovića.

„ U dogovoru sa menadžmentom i uredništvom Televizije BPK Goražde došli smo na ideju da  taj dio obilježimo kroz izradu dokumentarnog filma ili neke druge forme. U svakom slučaju smatramo da je to nešto što je potrebno ovom kantonu, ne samo zbog nas. Mi smatramo da to može biti jedan dokaz opravdanosti postojanja BPK Goražde i potvrda njegove opredijeljenosti da bude ravnopravna administrativna jedinica unutar FBiH- riječi su premijera BPK-a Goražde.

Direktorica RTV BPK Jasmina Čohodar smatra da se radi o izuzetno važnom projektu, te da je dokumentarni film o dvadeset godina postojanja našeg kantona po svemu najzahtijevniji i sigurno jedan od najvažnijih projekata koje je Televizija BPK-a do sada radila, kako po finansijskom i materijalno-tehničkom aspektu, tako i po kadrovskim resursima koji će biti uključeni u njegovu realizaciju.

Drugi dio sastanka bio je posvećen aktuelnoj situaciji u JP RTV BPK-a Goražde. Ono što je najznačajnije je to da su premijer, Vlada i njena resorna ministarstva opredijeljena za rješavanje nagomilanih problema u ovoj medijskoj kući.

„Još jednom smo ponovili da smo opredijeljeni za nezavisan rad medija i u skladu s tim podržavamo sve ono što radi naša televizija. Upoznati smo sa svim problemima i mi želimo na pravi način evidentirati te probleme i utvrditi ideje i moduse popravljanja tog stanja. Znamo da postoje određeni finansijski problemi, problemi smještaja; materijalno- tehnički problemi su čini mi se stalni u dvadeset godina rada ove televizije. Zasigurno moramo naglasiti da je televizija sama po sebi jedan jako skup projekat, a opći stav građanstva je da je ona potrebna i s tog aspekta mi ćemo nastojati da je podržimo u punom kapacitetu, uključujući činjenicu da želimo da popravimo ukupno stanje rada ove medijske kuće- istaknuo je premijer BPK Emir Oković.

„Već duži niz godina postoje problemi s kojima se suočavamo, ali smo došli u situaciju da konačno počnemo na pravi način rješavati sva ona zaostala dugovanja koja su zatečena u ovom preduzeću, a to su materijalni preduslovi i uslovi kako bismo mogli raditi i da bi ova radio-televizija konačno postala medijska kuća sa svim onim što zaslužuje, kako ljudi koji u njoj rade, tako i gledaoci koji prate njen program“- kazala je direktorica Jasmina Čohodar.

Dokumentarni film o 20 godina postojanja Bosasko-podrinjskog kantona Goražde trebao bi biti završen do 18.septembra- Dana Kantona, kada će se održati i njegova premijera.

Uz opredijeljenost Vlade da podrži ovaj projekt, ali i da na adekvatan način riješi probleme s kojima se suočavaju menadžment i uposleni u JP RTV BPK-a Goražde, za nadati se da će i ova medijska kuća, koja u ovoj godini takođe obilježava 20 godina postojanja, konačno stati na svoje noge, bolje rečeno, postati punoljetna.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.