• OBJAVLJENO: 17.02.2016.
U ovoj godini kreće realizacija projekta izgradnje stambeno-poslovnih objekata „Lamela H3“ i „Lamela H4“
Pronaći što povoljnija rješenja kako za kupce stanova, tako i za investitore

IMG_2114

Pod predsjedavanjem premijera BPK-a Goražde Emira Okovića, danas je održan prvi sastanak radne grupe za iznalaženje najboljeg modela za realizaciju projekta izgradnje stambeno-poslovnih objekata „Lamela H3“ i „Lamela H4“, kojeg Vlada namjerava pokrenuti u ovoj godini.

Pronalaženjem najpovoljnijeg rješenja kao i partnera u realizaciji ovog projekta Vlada će potpomoći rješavanje stambenog pitanja građana ovog Kantona, s ciljem njihovog trajnog zadržavanja na ovom području.

Na pozitivnim iskustvima, ali i sagledavanjem grešaka prilikom izgradnje Zgrade za mlade treba pronaći najprihvatljiviji model, istaknuto je tom prilikom.

U narednim danima putem sredstava javnog informisanja uputiće se poziv svim licima zainteresovanim za rješavanje stambenog pitanja da podnesu svoje aplikacije u resorno Ministarstvo urbanizma.

Za razliku od prethodnog projekta kada je bila određena starosna granica onih koji su mogli aplicirati za kupovinu stana, razmišlja se o njenom ukidanju ili pomijeranju.

Do konkretnih modela doći se na narednim sastancima ove radne grupe, koja je zadužena da sagleda slična iskustva i modele iz drugih kantona.

Današnjem sastanku, pored premijera Kantona, prisustvovali su ministri urbanizma i finansija Slobodan Janković i Nudžeim Džihanić, te direktor Kantonalnog stambenog fonda Ahmed Šunja i sekretar Vlade Emir Sijerčić.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.