• OBJAVLJENO: 23.02.2016.
DODIJELJENA PRIZNANJA NOVINE „ GLAS GORAŽDA“

Sa svecanosti dodjele priznanja Glasa Gorazda

Redakcija novine priznanje „ Sportska ličnost godine „ dodijelila je Memsuru Ćuroviću Roki, predsjedniku i treneru Karate kluba „ Holiday“ za izvanredne rezultate kluba na brojnim takmičenjima u 2015. godini i ukupan doprinos u razvoju sporta i afirmaciji Goražda. Priznanje „ Sportski rezultat godine“ pripalo je Adiju Alikadiću, članu kadetske košarkaške ( U 16) reprezentacije Bosne i Hercegovine s kojom je u avgustu 2015.godine osvojio zlatnu medalju na evropskom prvenstvu održanom u Litvaniji.   Medijski pokrovitelj manifestacije, čiji je domaćin Centar za kulturu, bila je RTV BPK Goražde.

Memsur Ćurović Roka u proteklih 40 godina angažmana u karate sportu osvojio je desetine medalja i  dobio brojne nagrade. Prebogata je riznica priznanja koje je donio u Goražde.

Važno mjesto u toj riznici imaće i priznanje redakcije novine „Glas Goražda“ „ Sportska ličnost godine“  koje mu je uručeno na svečanosti održanoj u Centru za kulturu.

U Goraždu djeluju brojni klubovi koje vode uspješni treneri, sportski entuzijasti.  I njima zahvaljujući  ostvareno je mnogo velikih rezultata. Ipak, u pravu riznicu medalja jedan je klub u 2015.godini  dodao desetine novih priznanja i potvrdio da je među najboljim u regionu. Riječ je o karate klubu „ Holiday“. A na čelu tog kluba je istinski sportski zanasenjak, sportsista koji u srcu i na usnama nosi ime jednog grada i jednog sporta.

Krajem 1976.godine Memsur Ćurović Roka postao je član prve selekcije Karate kluba „Radnički“ Goražde. Od tada, u biografiju ovog vrhunskog sportiste smještene su četiri decenije angažmana u sportu,  brojne medalje ostvarene na takmičenjima u nekadašnjoj Jugoslaviji i  kao takmičar u nekoliko klubova, smješteni  su  rad zasnovan na istinskom entuzijazmu u karate klubu „ Holiday“, u reprezentacijama BiH, i u Javnoj ustanovi Sportsko-privredni – kulturni centar.

A u protekloj 2015.godini, članice i članovi Karate kluba „ Holiday“ osvojili su više desetina medalja na  svjetskim, evropskim, regionalnim i takmičenjima u Bosni i Hercegovini.Uz sve te medalje, uz sve te velike uspjehe, uz  djevojke i mladiće koji s ponosom nose ime Goražda je  u 2015. godini  bio njihov uzor, trener, predsjednik Kluba Memsur Ćurović Roka.

Memsur Curovic Roka i Adi Alikadic

Memsuru Ćuroviću Roki priznanje je uručio načelnik općine Goražde dr.sci Muhamed Ramović, koji je uz čestitke istakao ogroman doprinos Ćurovića goraždanskom sportu i Goraždu uopšte. Načelnik Ramović je naglasio opredjeljenje Općine da pruža podršku sportskim klubovima i sportistima kao najboljim ambasadorima grada.

Mnogo  su nam samo radosti donijeli goraždanski sportski klubovi i sportisti u 2015.godini.

Ipak, svi mi koji volimo sport, svi kojima zatreperi srce kada se pomene ime reprezentacije Bosne i Hercegovine, bili smo okupljeni u jednoj – velikoj radosti, u avgustu 2015.godine kada je kadetska košarkaška reprezentacija BiH ( U16) na evropskom prvenstvu održanom u Litvaniji osvojila prvo mjesto.

U sjajnoj ekipi mladića koji su pokorili košarkašku Evropu bio je i mladi Goraždanin Adi Alikadić!

Adi Alikadić (1999) rođen je u Goraždu, bio je dugogodišnji član KK Goražde iz Goražda, a od aprila 2014. član KK Radnički 2010 . Uz košarkašku loptu je od svoje šeste godine. Pred njim je sigurno velika sportska karijera.

Adiju Alikadiću je priznanje redakcije “ Glasa Goražda” – “ Sportski rezultat godine” uručio ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damir Žuga.

Sportska priznanja1

Žuga je, čestitajući priznanja Ćuroviću i Alikadiću i ovaj put istakao veliki značaj koji za sve nas i za afirmaciju Goražda i BPK Goražde imaju uspjesi sportista. On je najavio ambiciozan program u sportu u goraždanskom kantonu koji će se temeljiti na obimnoj Strategiji razvoja.

U svečanosti dodjele priznanja  učestvovali su mladi goraždanski muzičari Ajdin Kitan i Sabra Omeragić, te  đaci OMŠ “ Avdo Smailović” Eldar Alibegović i Admir Čeljo.

Sponzori manifestacije bili su obrtnička grafička radnja “Grafomerx” i cvijećara ” Alma”.

S.K

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.