• OBJAVLJENO: 22.03.2016.
MINISTAR ZA PRIVREDU BOSANSKO-PODRINJSKOG KANTONA ESED RADELJAŠ POTPISAO UGOVOR O  STIPENDIRANJU

1 022

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Esed Radeljaš danas je potpisao ugovor o stipendiranju sa Arminom Homorašem, jednim od sinova nedavno tragično preminulog demobilisanog borca iz Goražda Muhameda Homoraša .

Armin, učenik drugog razreda SSŠ „Džemal Bijedić“ u Goraždu,  ističe da će mu ova stipendija biti od velike koristi za njegovo školovanje.

„Ova stipendija mnogo će mi značiti za dalje školovanje i mislim da će mi pomoći u te svrhe jer ima puno načina da se novac iskoristi, kao naprimjer kupovinom knjiga, pribora“- kazao je Armin Homoraš, sin tragično stradalog Muhameda Homoraša.

Ugovor je potpisan na period od deset mjeseci, u iznosu od 200 KM  mjesečno. Sredstva za stipendiranje ministar Radeljaš će obezbijediti iz svojih ličnih prihoda.

„Ja sam pred članovima boračkih udruženja rekao da ću preuzeti odgovornost za jednog od sinova rahmetli Muhameda Homoraša. Odlučio sam se za stipendiranje Armina, učenika drugog razreda SSŠ „Džemal Bijedić“ u Goraždu. Sredstva za stipendiju obezbijedit ću iz svojih ličnih prihoda, ne kao ministar privrede, sve do kraja ove godine. Ovaj proces stipendiranja trajat će sve dok Armin ne završi srednju školu. Od januara 2017. godine potpisat ćemo novi ugovor o stipendiranju za 2017. godinu“- kazao je Esed Radeljaš ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.