• OBJAVLJENO: 07.04.2016.
Kasarna Kosova
Započelo obilježavanje 24. godišnjice Dana Armije RBiH i 11. godišnjice 2. pješadijskog rendžerskog puka Oružanih snaga BiH

IMG_3403

Danom otvorenih vrata na lokalitetu kasarne „Kosova“ danas je započelo obilježavanje 24. godišnjice Armije RBiH i 11. godišnjice 2. pješadijskog rendžerskog puka Oružanih snaga BiH.

U okviru ove manifestacije organizovano je niz svečanih aktivnosti – taktičko-tehnički zbor naoružanja, turnir u rukometu za mlađe uzraste u kojem su učestvovali RK „Goražde“ i RK „Radnički“ iz Goražda, kao i  malonogometni turnir.

Danu otvorenih vrata prisustvovali su i učenici osnovnih škola s područja Bosanko-podrinjskog kantona Goražde.

Nakon pokazne vježbe „Vatrena moć pješadije“ i taktičko-tehničkog zbora naoružanja, uslijedilo je i postrojavanje pripadnika 3. pješadijskog bataljona.

Nakon obraćanja i čestitki koje je povodom Dana Armije RBiH i Dana 2. pješadijskog rendžerskog puka uputio komandant 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade OS BiH Fikret Bandić, čestitke je u ime Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde uputio i ministar za boračka pitanja Šemso Muslić.

„Na ovaj dan prisjećamo se najhrabrijih i najvažnijih sinova Bosne i Hercegovine, naših šehida i poginulih boraca, velikog broja heroja koji su dali svoje živote za slobodu ove zemlje. Naš dug i obaveza prema našim herojima i njihovim porodicama je da čuvamo i očuvamo BiH za generacije koje dolaze“ – kazao on.

Danas su najavljene i preostale aktivnosti u okviru obilježavanja Dana armije.

„U sklopu obilježavanja 24. godišnjice Armije RBiH i 11. godišnjice 2. pješadijskog rendžerskog puka Oružanih snaga BiH, 15. aprila organizovat će se manifestacija ispred institucija Kantona Goražde, a centralna manifestacija obilježavanja organizovat će se u kasarni „Rajlovac“ Sarajevo“ – kazao je major Senaid Srna, izvršni oficir 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade OS BiH.

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.