• OBJAVLJENO: 11.04.2016.
Zasjedao Kolegij Skupštine BPK-a Goražde
Zakazana 13. redovna sjednica Skupštine BPK-a Goražde

 

slike 4 026

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održao sjednicu na kojoj su obavljene pripreme za održavanje 13. redovne sjednice Skupštine.

U prijedlog dnevnog reda za ovu sjednicu uvršteni su prijedlozi Zakona o  osnovnom odgoju i obrazovanju, Zakona  o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Kantonalnom zavodu zdravstvenog osiguranja BPK-a Goražde, kao i prijedlozi odluka o usvajanju i provođenju Prostornog plana za područje BPK-a Goražde za period 2008-2028. godina.

Uz izvještaje o radu i izvršenju finansijskog plana JU Služba za zapošljavanje BPK-a Goražde za 2015. godinu, godišnji Operativni i finansijski izvještaj o radu JU Zavod za javno zdravstvo BPK-a Goražde za  2015. godinu, te Izvještaj o radu Komisije za mlade Skupštine BPK-a Goražde za  2015. godinu, na ovoj sjednici trebala bi se razmatrati i Informacija o broju zaposlenih lica u općinama BPK-a Goražde u 2015. godini, s posebnim akcentom na zapošljavanje mladih osoba kroz programe Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde.

U dnevni red ove sjednice uvršten je i Prijedlog deklaracije o izražavanju nezadovoljstva Presudom Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju za oslobađajuću presudu protiv optuženika za ratne zločine Vojislava Šešelja.

Sjednica će se održati u ponedjeljakak, 25.04.2016. godine s početkom u 10.00 sati.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.