• OBJAVLJENO: 14.04.2016.
Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport
Podržana inicijativa o održavanju manifestacije „98 godina fudbala u Goraždu“

100_9134

Na inicijativu Fudbalskog kluba „Goražde“ i „Udruženja za očuvanje prirodne i civilizacijske baštine  Sinan paša Sijerčić“, danas je u kabinetu Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport održan zajednički sastanak na kojem se govorilo o organizaciji manifestacije „98 godina fudbala u Goraždu“.

S obzirom na to da je fudbal u organizovanom obliku u općini Goražde počeo još od davne 1918.godine osnivanjem Fudbalskog kluba „Herceg Stjepan“, program navedene manifestacije obuhvatit će odigravanje prijateljske utakmice između Fudbalskog kluba „Goražde“ i Nogometnog kluba „Azot“  Vitkovići, radijsku emisiju, organizaciju javne tribine kao i izložbu fudbalskih fotografija.

Prema prijedlogu FK „Goražde“ i „ Udruženja za očuvanje prirodne i civilizacijske baštine  Sinan paša Sijerčić“, dogovoreno je da se navedena manifestacija održi dana 11.05.2016. godine.

U vezi s tim, pozivaju se svi zainteresovani građani koji imaju privatne fotografije vezane za fudbal da ih dostave u JU Centar za kulturu Goražde, najkasnije do 09.05.2016. godine, kako bi se pripremile za izložbu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.