• OBJAVLJENO: 18.04.2016.
Povodom 55 godina goraždanske srednje tehničke škole „ Hasib Hadžović“
„ ULAGANJE U SREDNJU TEHNIČKU ŠKOLU JE ULAGANJE U BUDUĆNOST BOSANSKO PODRINJSKOG KANTONA…“

Dan skole Hasib Hadzovic 1

U Srednjoj tehničkoj škol „ Hasib Hadžović“ u Goraždu brojnim događanjima obilježen je značajan jubilej – 55 godina postojanja i rada.

Uz školsko takmičenje iz programa građanskog obrazovanja „ Civitas“, đaci i zaposleni u ovoj školi jubilej su obilježili i sportskim takmičenjima u odbojci i rukometu.
Posebno zanimljiv i vrijedan dio programa obilježavanja Dana škole je Dan otvorenih vrata, u okviru koga su učenici i profesori škole đacima goraždanskih osnovnih škola prezentovali rad škole i zanimanja koja se u okviru nje izučavaju.

Prezentacija se održava svake godine, uz Dan škole i ima veoma važnu ulogu prilikom odlučivanja učenika i učenica osnovnih škola šta će po završetku osmogodišnjeg obrazovanja nastaviti da izučavaju u nastavku školovanja.

I na ovogodišnjem Danu otvorenih vrata uvjerili smo se u izražene inovativnost i kreativnost đaka i profesora ove škole, pa je bilo razumljivo interesovanje osnovaca za njihove prezentacije zanimanja.

Dan skole Hasib Hadzovic 6

Na svečanoj sjednici Nastavničkog vijeća, u prisustvu brojnih zvanica iz zakonodavne i izvršne vlasti BPK Goražde , kantonalnog Pedagoškog zavoda, nekadašnjih đaka škole i prosvjetnih radnika iz drugih škola u BPK Goražde, predstavljeni su rezultati koje je, u brojnim oblastima stvaralaštva, u prethodnoj školskoj godini ostvarila STŠ „ Hasib Hadžović“, njeni đaci i profesori.

Dan skole Hasib Hadzovic
Čestitke su povodom Dana škole uputili resorni ministar Damir Žuga, đak II generacije škole Jusuf Hubjer i direktor škole Muhamed Pleh.
Žuga i Hubjer su posebno istakli značaj Srednje tehničke škole za privredu Goražda i kantona uopšte i kontinuitet uspješnih rezultata koje đaci škole postižu u školovanju, ali i na brojnim takmičenjima obrazovnog, kulturnog i sportskog karaktera. Na svečanosti su u kulturno- umjetničkom dijelu programa učestvovali đaci škole.

U školsku godinu koja je u toku, u školu su upisana 453 đaka, razvrstana u 17 odjeljenja, odnosno 7 struka i 14 stručnih zvanja.
-Mi u kontinuitetu nastojimo da upisna politika bude u skladu s potrebama privrede. Pozivam i ovaj put i organe vlasti i privrednike da podrže našu školu, u svakom pogledu. Jer, mnogo puta je rečeno: ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost. Ja ću dodati – ulaganje u Srednju tehničku školu je ulaganje u budućnost Bosansko podrinjskog kantona – rekao je ovom prilikom Muhamed Pleh.

K.S

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.