• OBJAVLJENO: 25.04.2016.
Press konferencija povodom ostavke ministra za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice
Razlozi ostavke su privatne prirode

IMG_3854

Ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nurija Vesnić koji je nedavno podnio ostavku na ovu funkciju, danas je upriličio press konferenciju na kojoj je govorio razlozima ove odluke.

Kako je naglasio, isključivi razlog ostavke je privatne prirode, a razlog zbog kojeg se tek danas oglasio po ovom pitanju je službeno putovanje u Holandiju  s ciljem razgovora sa zainteresovanim licima o mogućnostima uspostave javno-privatnog partnerstva u JU Dom za stara i iznemogla lica.

U periodu od dva mjeseca, koliko je trajao mandat ministra Vesnića, intenzivirani su razgovori o Domu za stara i iznemogla lica, a kako je ovom prilikom istaknuto, kompletan izvještaj o obavljenim razgovorima će biti dostavljen Vladi BPK-a Goražde.

„Ministarstvo je vrlo složeno, tu su tri resora veoma zahtjevna u okivru jednog ministarstva. Posla ima jako puno, ali se iskreno nadam, da će novi ministar uz podršku svih,  kao što sam je i ja imao od premijera i svih ministara,  zaista znati odgovoriti zadatku. Zamolio bih javnost da bude podrška ne samo njemu, već i premijeru i svim ministrima, jer to nam zaista treba s obzirom da smo u deficitu sa kadrovima, a jedan radni dan bilo kojeg od ministara traje od petnaest do sedamnaest sati ako hoće kvalitetno da radi“- kazao je ovom prilikom Nurija Vesnić

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.