• OBJAVLJENO: 23.05.2016.
Sportske manifestacije - Atletski miting i Dan školskog sporta
U Goraždu održan 4. atletski miting

A. miting 1

U organizaciji Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja, Udruženja pedagoga sporta i Atletskog  kluba Bosansko- podrinjskog kantona Goražde, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, danas je na Gradskom stadionu u Goraždu održan 4. atletski miting za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Bosansko- podrinjskog kantona Goražde.

Početak Atletskog mitinga, koji je ujedno i kantonalno takmičenje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola, ozvaničio je premijer Bosansko- podrinjskog kantona Goražde Emir Oković.

IMG_2109

Prema riječima ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko- podrinjskog kantona Goraže Damira Žuge, u Atletskom mitingu učešće su uzeli i učesnici iz drugih gradova, između ostalih i učenici iz Rogatice.

– Atletski miting dolazi na kraju svih sportskih manifestacija koje se organizuju u jednoj školskoj godini i već je prešao u tradiciju. Zadovoljstvo nam je da imamo sve veći broj takmičara iz susjednih gradova. Evo i Rogatica je prisustvoala u kompletnoj ekipi. Zahvaljujemo se kompanijama koji su podržale Atletski miting, prije svega kompaniji „Prevent“, kao i  organizatorima. I naravno, zahvalnost našim vrtićima „Sunce“ i  SOS „Kinderdorf“ koji su dali doprinos sa „Ciciban utrkom“ – riječi su ministra.

IMG_2107

Atletski miting započeo je „Ciciban utrkom“ za mališane iz goraždanskih vrtića. Učenici i učenice su se takmičili u utrkama na 100 i 200 metara, štafetnoj utrci 4×100 metara, skoku u dalj i bacanju kugle, a u okviru mitinga organizovana je i utrka na 2500 metara za građane.

Pobjednicima „Ciciban utrke“ zahvalnice su uručili premijer Emir Oković, načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović i resorni ministar Damir Žuga.

Paralelno s održavanjem Atletskog mitinga, danas je po prvi put obilježen i Dan školskog sporta na području BPK-a Goražde.

Fotografije: “Foto Prses”, gorazde.ba

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.