• OBJAVLJENO: 27.05.2016.
Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović posjetila BPK Goražde
Potpisan Ugovor o međusobnim odnosima u pružanju zdravstvene zaštite između KCUS  i ZZO BPK-a Goražde

IMG_5041

U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde danas je boravila delegacija Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na čelu s direktoricom Sebijom Izetbegović.

Na sastanku koji je održan u zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a kojem su uz delegate u Domu naroda Parlamenta FBiH Mustafu Kurtovića i Sanela Mušovića, predsjedavajuću Skupštine BPK-a Goražde Aidu Obuću i premijera BPK-a Goražde Emira Okovića, prisustvovali i direktor Kantonalne bolnice Fuad Rovčanin sa saradnicima, te v.d. direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK-s Goražde Nedim Čolo, razgovarano je o unaprijeđenju zdravstvene zaštite kada je pitanju liječenje pacijenta s prostora BPK-a Goražde na Kliničkom centru u Sarajevu, te unaprijeđenju zdravstvenog sektora na području BPK-a Goražde.

Ovom prilikom potpisan je Ugovor između Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK-a Goražde kojim se uređuju međusobni odnosi u pružanju usluga zdravstvene zaštite  u pogledu i načinu upućivanja osiguranih lica na liječenje u Klinički centar, vrste i način plaćanja zdravstvenih usluga, te drugim pitanjima od značaja za relizaciju ovog ugovora.

IMG_5046

„Delegacija iz BPK-a Goražde bila je kod nas prije sedam dana, a mi smo danas napravili ovu uzvratnu posjetu. Ugovor je potpisan na godinu dana, a on podrazumijeva prihvatanje određenog broja pacijenata iz vašeg kantona. To je samo produžetak ugovora sa jednom promijenjenom klauzulom, s obzirom  da Univerzitetski klinički centar u Sarajevu pruža uslugu i PET/CT-a kao visokosofisticirane usluge. Napravili smo i još jedan poseban član koji bi se odnosio na korisnike iz Goražda koji će moći korisiti tu uslugu takođe, uz odobrenje vašeg Zavoda“ – istakla je ovom prilikom direktorica KCUS Sebija Izetbegović.

Kada je riječ o dosadašnjoj saradnji u oblasti zdravstvene zaštite sa BPK Goražde, iskazano je zadovoljstvo, uz konstataciju da se zdravstvo u svim kantonima na području FBiH nalazi u relativno teškoj situaciji.

Bila je ovo prilika da se razgovara i o daljnoj saradnji između Kantonalnog zavoda zdravstvenog osiguranja i Kliničkog centra u Sarajevu, kao i o rješavanju određenih protokolarnih problema koji su se dešavali u ranijem periodu.

S tim u vezi iskazana je spremnost za daljnju podršku i nastavak saradnje, kako bi se uslovi za liječenje pacijenata iz BPK Goražde na Kliničkom centru u narednom periodu dodatno poboljšali.

U nastavku posjete, direktorica Kliničkog centra sa saradnicima posjetila je Kantonalnu bolnicu u Goraždu.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.