• OBJAVLJENO: 29.06.2016.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Potpisan Memorandum o zajedničkoj implementaciji projekta „Pomoć za samopomoć“ za 2016. godinu

slike7 018

Predstavnici Vlade Bosansko- podrinjskog kantona Goražde, Fondacije „Wings of Hope“ iz Njemačke i Udruženja za psihosocijalnu podršku i bolju budućnost „Progres“ danas su potpisali  ugovore sa poslodavcima s područja Bosansko- podrinjskog kantona Goražde.

Ugovore je potpisalo osam mladih ljudi starosne dobi do 35 godina,  koji će u narednih šest mjeseci imati priliku da kroz prekvalifikaciju i obuku dođu do novog zaposlenja.

Odabir korisnika vršio se u saradnji sa Obrtničkom komorom BPK-a Goražde, koja je koordinator projekta  za Bosansko- podrinjski kanton.

Realizacija ovog projekta na području BiH teče od 2005.godine, a saradnja sa našim kantonom traje već sedmu godinu zaredom. Cilj  projekta je davanje podsticaja lokalnim poslodavcima da prihvate mlade nezaposlene i socijalno ugrožene osobe kako bi im omogućili dopunsku praktičnu obuku, stručno osposobljavanje i kasnije zapošljavanje.

slike7 031

Prema riječima koordinatora ovog projekta Elvira Čauševića, projekat se implemetira u devet regija BiH, a najvećim dijelom se sufinansira iz sredstava Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, Fondacije „Louis Leitz“ iz Štutgarta te  partnerske organizacije „Wings of Hope“, dok je Udruženje „Progres“ glavni terenski koordinator projekta u BiH.

Potpisivanju ugovora, između ostalih, prisustvovao je i predsjednik Obrtničke komore Bosansko- podrinjskog kantona Goražde Saudin Hadžić.

Obaveze po osnovu poreza i doprinosa na platu polaznika obuke snosit će poslodavci, dok će naknade za njihov rad finansirati Vlada Bosansko- podrinjskog kantona Goražde i Fondacija „Wings of Hope“.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.