• OBJAVLJENO: 13.10.2016.
Premijer BPK-a Goražde i ministri privrede i finansija
Prijem za predstavnika Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH

img_0776

U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde danas je boravio sekretar Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Hamdo Tinjak.

Ovom prilikom održan je sastanak kod premijera Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emira Okovića kojem su također prisustvovali ministar za privredu Meho Mašala, ministar za finansije Nudžeim Džihanić, predsjednik Upravnog odbora Privredno-kulturne manifestacije „Dani jabuke“ Mirsad Hubanić i direktor JP „Bosansko-podrinjske šume“ Kenan Kanlić.

Posjeta sekretara Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa upriličena je u okviru otvaranja tradicionalnog sajma „Dani jabuke“, čiju orgnizaciju je podržalo i ovo Ministarstvo.

– Naravno, susreli smo se i s premijerom i ministrima i razmijenili smo informacije vezane za probleme koje ima Goražde odnosno BPK, a koji se tiču okoliša, poljoprivede i ostalih aspekata u kojima Ministarstvo vanjske trgovine ima svoje nadležnosti. Izrazili smo potrebu za češćim sastajanjem, razmjenom informacija koje, u međuvremenu, nedostaju i jednima i drugima, kao i za rješavanjem tih problema – kazao je Tinjak.

Ministar za privredu izrazio je zahvalnost na podršci Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u organizaciji privredno-kulturne manifestacije   “Dani jabuke.”

– Zadovoljstvo nam je što je sajam „Dani jabuke“ podržalo i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa. Oni su prepoznali taj projekt kao važan projekat i za državu BiH, a nama to ukazuje da je posao koji smo radili u prethodnih 12 godina, izuzetno kvalitetan i da napreduje u svakom pogledu – istakao je ministar za privredu Meho Mašala.

Također, razgovarano je drugim vidovima i mogućnostima saradnje, posebno kad je u pitanju realizacija projekata od značaja za BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.