• OBJAVLJENO: 08.11.2016.
Radovi u ulicama Maršala Tita, Jusufa Duhovića i Meha Drljevića teku planiranom dinamikom
Do sada urađena krovna konstrukcija i fasade na šest stambenih jedinica

5

O dinamici radova na rekonstrukciji krovova i fasada na zgradama u ulicama Maršala Tita, Jusufa Duhovića i Meha Drljevića na današnjoj press konferenciji govorio je direktor Kantonalnog stambenog fonda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Ahmed Šunja.

Prema Sporazumu koji je potpisala Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, pedeset posto stambenog fonda u ovim ulicama pripalo je Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, a pedest posto Općini Goražde. Obaveza proistekla potpisivanjem ovog sporazuma prema etažnim vlasnicima je rekonstrukcija  krovova i fasada na ukupno 11 stambenih jedinica.

Za ove namjene Vlada BPK Goražde izdvojila je 365.000 KM te odabrala izvođača radova, GPD „Drina“d.d. Prema riječima Ahmeda Šunje, radovi teku planiranom dinamikom i do sada radovi su završeni na ukupno šest stambenih jedinica.

7

„Mi smo zadovoljni sa trenutno izvedenim radovima. Imamo malo problema što se tiče vremenskih uslova,  mada se nadamo da ćemo prije snježnih padavina završiti krovove, što je najbitnije.  Ostalo je niz zgrada u ulici Maršala Tita koje imaju, stvarno, možda najveće oštećenje krovnog pokriva, tegole. Vjetrovi koji su puhali ovih dana prouzrokovali su još više skidanje tegole i njihovo pucanje, tako da je došlo do prokišnjavanja, ali se nadamo se da će GPD „Drina“ da ispuni svoje obaveze i dati sve od sebe da se prije snježnih padavina završi taj dio posla“- istakao je direktor Kantonalnog stambenog fonda.

Značaj ovog projekta je u tome što će se nakon 20 godina konačno izvršiti legalizacija nadograđenih potkrovnih stanova u ovim ulicama. Poslije sporazuma sa etažnim vlasnicima i kućnim savjetima  na osnovu kojeg se dobila dozvola za uknjižbu i dozvola za građenje, po okončanju ovih radova biće zatražena i upotrebna dozvola.

Pored ovog, grad će nakon okončanja ovih radova, a za nadati se da će i Općina Goražde uskoro započeti realizaciju dijela svojih obaveza, dobiti još ljepši izgled, a posebno u ulici Maršala Tita koja je glavna ulica pri prolasku i ulasku u grad.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.