• OBJAVLJENO: 16.11.2016.
Aktivnosti predsjedavajuće Skupštine BPK-a Goražde
Održan sastanak predstavnika slovačkog LOT EUFOR-ovog tima u Višegradu sa predsjedavajućom Skupštine BPK-a Goražde

7

Predstavnik slovačkog LOT EUFOR-ovog tima u Višegradu, danas je posjetio predsjedavajuću Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aidu Obuću, sa kojom je, u sali Ministarstva za privredu, održao sastanak.

Ovo je bio prvi zvanični sastanak predstavnika slovačkog LOT EUFOR-ovog tima u Višegradu sa predsjedavajućom Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona u Goraždu.

Na sastanku je razgovarano o strukturi i načinima funkcionisanja zakonodavne i izvršne vlasti u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, te o projektima koji su implementirani u kantonu, kao i o onim koji će se realizovati u narednom periodu.

„Kako imamo saradnju sa ostalim međunarodnim organizacijama, kao što je OSCE, otvoreni smo i za saradnju kako sa vašim LOT timom u Višegradu, a tako i sa  EUFOR-om“ – kazala je je predsjedavajuća Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća.

Kao jedan od najznačajnijih projekata, predsjedavajuća je istaknula projekat izgradnje brze ceste kojom će se put od Goražda do Sarajeva skratiti za 40 kilometara.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.