• OBJAVLJENO: 21.11.2016.
U prisustvu najviših kantonalnih i općinskih zvaničnika, te predstavnika OXFAM-a u Ustikolini
Otvorena Ustikoljanska kuća

ustikoljanska-kuca

Ustikoljanska kuća predstavlja zajednički projekat Općine Foča u Federaciji i Udruženja žena Ustikolina čiji je cilj promocija i jačanje turističkog potencijala lokalne zajednice.

Također je dio projekta  FAI-Inkluzivni lanci vrijednosti u poljoprivredi za održivi razvoj ruralni područja u BiH i Albaniji, koji finansira Intesa Sanpaolo banka, a provodi Oxfam u BiH.

Ustikoljanska kuća je osmišljena kao prodajno-promotivni objekat sa željom predstavljanja i promocije poljoprivrednih proizvođača i tradicionalnih proizvoda na području općine Foča u Federaciji.

ustikoljanska-kuca-1

U arhitektonski zanimljivom objektu, na jednom mjestu biće dostupni kvalitetni domaći poljoprivredni proizvodi, kao i ručno rađeni proizvodi pomoću tehnika kojima se Udruženje žena Ustikolina bavi.

Na taj način će poljoprivrednim proizvođačima biti omogućene promocije proizvoda  zainteresovanim kupcima i turistima, te poslovnim partnerima.

Ustikoljanska kuća će biti i mjesto na kojem će zainteresirani posjetioci dobiti informacije o turističkoj ponudi ovog područja, bogato prirodnim i kulturno-historijskim naslijeđem, kao i informacije o smještajnim kapacitetima, gastro ponudi te tradicionalnim turističkim manifestacijama.

www.foca-ustikolina.ba

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.