• OBJAVLJENO: 28.11.2016.
Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK-a Goražde
Do kraja sedmice nabavka besplatnih vakcina protiv gripe na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

1

Ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damir Dučić na današnjoj press konferenciji govorio je o nabavci besplatnih vakcina protiv sezonske gripe na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Kako ističe ministar Dučić, vakcine će biti obezbijeđene do kraja ove sedmice, nakon što Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na svojoj sljedećoj sjednici koja će se održati također tokom ove sedmice, odobri finansijska sredstva Zavodu za javno zdravstvo Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za nabavku vakcina.

„Na današnjem radnom sastanku Vlade  ja ću kao tačku dnevnog reda delegirati nabavku vakcina, tako da ćemo ih sigurno do kraja sedmice obezbijediti. Zavod za javno zdravstvo Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je već pokrenuo proceduru za nabavku vakcina, gdje se samo čeka odluka Vlade  kojom će se odobriti finansijska sredstva Zavodu“ – kazao je on.

Istaknuto je da je za ove namjene Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde obezbijedilo 4.000,00 KM, što će biti dovoljno za oko 300 vakcinacija protiv sezonskih gripa.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.