• OBJAVLJENO: 09.12.2016.
Kolegij Skupštine BPK Goražde održao sjednicu
Zakazana 19. redovna sjednica Skupštine BPK-a Goražde

img_2288

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na sjednici održanoj danas, razmatrao je materijale za 19. redovnu sjednicu Skupštine koja je zakazana za 20. decembar 2016. godine.

Kako je predviđeno u dnevnom redu, Skupština bi trebala razmatrati  Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim priznanjima i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za privatizaciju u BPK Goražde po skraćenom postupku, te dati mišljenje na Prednacrt zakona o mirnom rješavanju sporova.

Takođe, planirano je da se razmatra Nacrt zakona o koncesijama BPK-a Goražde.

Na dnevnom redu  je i prijedlog Odluke o utvrđivanju „Kalendara obilježavanja značajnih događaja, datuma i ličnosti iz odbrambeno- oslobodilačkog rata 1992-1995. godina,“  te prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na Finansijski plan i Odluku o izvršavanju Finansijskog plana JU „Služba za zapošljavanje“ BPK-a Goražde  za 2017. godinu.

Planirano je i razmatranje Informacije Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde – Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova o poništenom postupku prijema policijskih službenika u Upravu policije.

Poziv za 19. redovnu sjednicu Skupstine BPK

 

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.