• OBJAVLJENO: 05.01.2017.
Iz redovnog izvještaja Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite
Visina snijega na području BPK-a iznosi od 12 cm do 50 cm

putevi

Prema informacijama Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite, nove snježne padavine na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dovele su do otežanog odvijanja saobraćaja.

U proteklih 24 sata na području općine Goražde palo je od 12 cm snijega u gradskom području, do 50 cm u višim dijelovima općine. Iako su svi lokalni putevi prohodni, saobraćaj se odvija dosta otežano, zbog poledice i snijega na kolovozu.

U općini Pale (FBiH) visina snijega u nižim predjelima iznosi 15 cm, dok u višim predjelima visina snježnog pokrivača iznosi 50 cm.  Regionalni putni pravac R-448 Potkozara – Goražde – Hrenovica je prohodan. Ekipe za održavanje puteva su na terenu i autobuski saobraćaj se odvija redovno.

U toku protekle noći došlo je do pojave novih sniježnih padavina i na području općine Foča (FBiH). Magistralni put M-20 se redovno održava, a prema informacijama firme  „Goraždeputevi”d.d. Goražde prohodan je i magistralni put M – 18.1. Visina snijega na Grepku iznosi oko 25 cm.

Svi putevi u nadležnosti Direkcije za ceste BPK-a Goražde su  prohodni, a ekipe za zimsko održavanje puteva su na terenu i rade na čišćenju i posipanju kolovoza.

S obzirom na zimske uvjete na cestama, vozačima se savjetuje da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.