• OBJAVLJENO: 09.01.2017.
Operativni centar Kantonalne uprave civilne zaštite
Temperatura vazduha u Prači jutros iznosila -30 ºC

zima

Prema informacijima iz redovnog izvještaja Operativnog centra Kantonlane uprave civilne zaštite, na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde proteklog vikenda i danas zabilježene su veoma niske temperature vazduha.

Jutros u 08.00 sati u Goraždu je izmjerno -19 ºC. Izrazito niske temperature uzrokovale su poledicu na trotoarima i kolovozu, što za posljedicu ima otežano kretanje pješaka, kao i saobraćaja.

Na području Ustikoline (općina Foča FBiH) jutros je izmjereno -20 ºC. Usljed niskih temperatura, došlo je do smrzavanja vode u cijevima, pa su pojedina domaćinstva u ovoj općini općine ostala bez vode.

Od svih općina na području kantona, najhladnije je bilo na području općine Pale (FBiH), gdje je jutros u 05.30 sati izmjereno -30 ºC.

Osim niskih temperatura i smrzavanja vode u cjevovodima, u općinama BPK-a nisu zabilježene pojave drugih opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra.

Putevi u nadležnosti Direkcije za ceste BPK-a su prohodni, ali se saobraćaj odvija veoma otežano zbog snijega i leda na kolovozu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.