• OBJAVLJENO: 02.02.2017.
Novi šef Ureda OSCE-a u Foči na sastanku s predsjedavajućom Skupštine BPK-a Goražde
Digitalizacija rada Skupštine doprinijela bi boljem i efikasnijem radu

4

Predsjedavajuća Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i njeni saradnici danas su u Velikoj sali Ministarstva za privredu održali sastanak sa novim šefom Ureda OSCE-a u Foči Marikom Kubičekom i njegovim saradnicima.

Tom prilikom, razgovarano je o potrebama i aktivnostima Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u proteklom periodu, a koje se, između ostalog, odnose na odgovaranje Upitnika  EU.

„Ja bih izrazila veliko zadovoljstvo što smo došli u fazu pripreme odgovora na Upitnik EU koji predstavlja važan segment na našem putu  za članstvo u EU i mogu reći da je prvi dio puta uspješno odrađen“ – ističe predsjedavajuća.

Također, na sastanku je bilo riječi i o planu rada Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2017. godinu,  koji će biti usmjeren na realno izvodive aktivnosti, a ono što je posebno istaknuto kao jedno značajno pitanje jeste uspostavljanje digitalizacije rada Skupštine, kao i zgrade namijenjene samo za njen rad.

5

„Mi imamo u planu zgradu Ministarstva privrede pretvoriti u zgradu zakonodavne vlasti u kojoj bi bilo smještno komplento rukovodstvo Skupštine, kao i poslanici koji su podržali ovu ideju. Uspostavljanje ovakvog načina rada Skupštine zasigurno bi doprinijelo kvalitetnijem i efikasnijem radu poslanika u Skupštini. Razmotrit ćemo sredstva u Budžetu za 2017. Godinu,  ali to smatramo samo kao inicijalna sredstva koja neće biti dovoljna za uspostavljanje ovog načina rada. Voljela bih da ovu priču nastavimo dalje jer je projekat pozitivan, pa se ovom prilikom obraćam za pomoć i s vaše strane“ – kazala je predsjedavajuća Skupštine Aida Obuća.

Predstavnici Misije OSCE-a ureda u Foči, kao i predsjedavajuća Skupštine izrazili su zadovoljstvo njihovom dosadašnjom saradnjom koja će se prema njihovim riječima i dalje nastaviti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.