• OBJAVLJENO: 26.04.2017.
Vlada BPK Goražde u protekle dvije godine za potrebe kantonalnih institucija obezbijedila 16 motornih vozila
JU Centar za socijalni rad BPK Goražde od danas na raspolaganju novo motorno vozilo

IMG_5484

Premijer BPK Goražde Emir Oković danas je predao motorno vozilo JU Centar za socijalni rad Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koje je Vlada Japana ovoj ustanovi donirala putem Ministarstva civilnih poslova BiH.  Riječ je o projektu putem kojeg je donirano 130 vozila za sve ustanove u oblasti socijalne zaštite na području BiH, među kojima su  JU Centar za socijalni rad BPK Goražde i JU Dom za stara i iznemogla lica BPK Goražde.

Radi se o vozilu najnovije generacije na hibridni pogon, benzin-električna energija, a godina proizvodnje je 2017.

Prema riječima direktora JU Centar za socijalni rad Elvira Praša, vozilo će biti od velike koristi službenicima ove ustanove kako bi se unaprijedile usluge te stvorili bolji uslovi za rad na terenu..

„Ovo vozilo će pomoći služebenicima da dođu do svakog korisnika ne samo u kantonu već i šire, jer imamo oko šezdeset štićenika na području BiH u raznim ustanovama socijalne zaštite. Mi smo i po kantonalnom i federalnom zakonu socijalne zaštite dužni redovno obilaziti naše štićenike i kontrolisati njihov dalji razvoj i napredak“-kazao je direktor JU Centar za socijalni rad BPK Goražde Elvir Prašo.

Vlada BPK Goražde u protekle dvije godine uspjela je obezbijediti oko šesnaest vozila za potrebe kantonalnih institucija.

„Nešto smo nabavili iz vlastitih sredstava, dio vozila je obezbijeđen putem saradnje sa drugim nivoima vlasti putem projekata, a  u  ovom slučaju radi se o državnom Ministarstvu civilnih poslova koje je ovaj projekat implementirao putem Federalnog ministarstva i ovim putem im se još jednom zahvaljujemo. Mogu reći da smo u smilu nabavke ovih vozila u značajnom obimu opremili rad Ministarstva unutrašnjih poslova; nabavili smo dijalizno vozilo za potrebe Kantonalne bolnice, a trenutno smo u toku aktivnosti da zajedno sa općinom Pale FBiH i organizacijom UNDP, podržimo nabavku jednog sanitetskog vozila za potrebe Doma zdravlja Prača.

S tog aspekta možemo biti izuzetno zadovoljni, jer poznato je  da je vozni park  bio u prilično lošem stanju i iziskivao velika ulaganja u smislu materijalnih troškova“-istaknuo je premijer BPK Goražde Emir Oković.

Primopredaji vozila JU Centar za socijalni rad prisustvovala je i novoimenovana ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice u Vladi BPK-a Goražde Sabira Bešlija.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.