• OBJAVLJENO: 28.04.2017.
U Goraždu održana sjednica Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko/penzijsko invalidsko osiguranje
Donesena odluka o isplati penzija za mjesec april 2017.godine

IMG_5648

Isplata penzija za mjesec april 2017. godine počet će u petak 5. maja 2017. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda za  penzijsko/ mirovinsko invalidsko osiguranje koja je održana  danas u Goraždu.

Prema riječima direktora Federalnog zavoda za  PIO/MIO Zijada Krnjića, penzije ostvarene na osnovu Zakona o PIO/MIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1.816, što znači da iznosi penzija ostaju nepromijenjeni.

Najniža penzija za mjesec april 2017.godine iznosi 326,17 KM, zagarantovana 434,90 KM dok će najviša penzija biti isplaćena u iznosu od 2.174,48 KM. Penzije ostvarene na osnovu Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca će biti obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Penzije koje su ostvarene na osnovu Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1.485.

Kako je ovom prilikom istaknuo direktor Krnjić, Federalni zavod za PIO/MIO praktikuje da sjednicu Upravnog odbora svaki mjesec održava u jednom od kantona na teritoriji FBiH.

Članovima Upravnog odbora i direktoru Federalnog PIO/MIO riječi dobrodošlice u BPK Goražde  uputio je i premijer BPK Emir Oković.

Tokom boravka u Goraždu članovi UO posjetili su i Kantonalnu administrativnu službu PIO Goražde, te razgovarali s njenim direktorom Esadom Čengićem.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.