• OBJAVLJENO: 15.05.2017.
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove
Najavljene aktivnosti pojačanog inspekcijskog nadzora na prostoru BPK Goražde

IMG_6181

U današnjoj izjavi za medije, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Midhat Hadžiomerović upoznao je javnost da će od naredne sedmice na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde započeti aktivnosti pojačanog inspekcijskog nadzora

– Akcija pojačanog inspekcijskog nadzora će trajati nekih sedam dana. Inspektori će raditi u vremenskom periodu od ranih jutarnjih, do kasnih večernjih sati, gdje će apsolutno sve biti podložno kontroli. U nekim situacijama će se ići ciljano, da se vidi šta je urađeno u proteklom vremenskom periodu tamo, gdje smo detektovali kršenje zakona po pojedinim oblastima. Vršit će se kontrola radno-pravnog statusa uposlenika, a takođe kontrolisat ćemo i poštivanje odredaba novog Zakona o radu – kazao je Hadžiomerović

On je dodao da će inspekcijskim nadzorom takođe biti obuhvaćen promet roba i usluga, izdavanje računa, poštivanje zakona iz oblasti zaštite na radu, urbanizma i građenja, kao i aktivnosti na kontroli higijenskog statusa namirnica.

Direktor Uprave je ovom prilikom kazao da će inspekcija, zbog nedostatka određenih inspektora, nastojati ovaj problem prevazići agažovanjem onih inspektora kojima raspolaže, s ciljem da se uradi sve ono što je planirano, kao i da se osigura da akcija inspekcijskog nadzora bude što obuhvatnija.

– Na kraju inspecijskog nadzora, napravit ćemo analizu, sačiniti izvještaj i napraviti jednu retrospektivu onoga šta se dešava na području kantona, koje su oblasti koje su zadovoljavajuće i eventualno oblasti gdje ćemo trebati nastaviti sa aktivnostima, naravno, vjerovatno i uz pomoć kolega iz Federalne uprave – kazao je direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Midhat Hadžiomerović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.