• OBJAVLJENO: 01.06.2017.
Kolegij Skupštine BPK Goražde održao sjednicu
Zakazana 25. redovna sjednica Skupštine BPK Goražde

IMG_8648

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održao je danas sjednicu na kojoj su razmatrani materijali za 25. redovno zasjedanje Skupštine koje će se održati 21. juna 2017.godine.

Na dnevnom redu, pored prijedloga Zakona o koncesijama, naći će se i nacrt Zakona o državnoj službi BPK Goražde te nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim tijelima kantonalne uprave BPK Goražde.

Takođe,  na ovoj sjednici predviđeno je razmatranje Izvještaja o radu i poslovanju  JU „Dom za stara i iznemogla lica“, Izvještaja o radu i finansijskom poslovanju JU Centar za socijalni rad, Izvještaja o izvršenju finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja, te Izvještaj o izvršenju operativnog i finansijskog plana JZU „Kantonalna bolnica“ i Godišnji operativni i finansijski izvještaj o radu JU Zavod za javno zdravstvo za 2016.godinu.

Skupština BPK Goražde na ovoj sjednici će razmatrati i Godišnji operativni i finansijski plan rada JU Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde za 2017.godinu kao i Izvještaj Nezavisnog odbora o radu policijskog komesara za period 01.0.-31.03.2017.godine.

Pored utvrđivanja dnevnog reda za 25. redovno zasjedanje Skupštine BPK Goražde, Kolegij je na današnjoj sjednici donio zaključak kojim se od Vlade i Ministarstva za privredu BPK Goražde traži da se obezbijedi adekvatan parking prostor ispred zgrade u ulici Maršala Tita za potrebe Skupštine BPK Goražde.

POZIV ZA 25. REDOVNU SJEDNICU

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.