• OBJAVLJENO: 06.06.2017.
Održana 5. tematska sjednica Skupštine BPK-a Goražde
Razmatrana Informacija o sveobuhvatnoj analizi stanja poljoprivrede i ruralne infrastrukture na području BPK-a Goražde

IMG_6871

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala je danas 5. tematsku sjednicu na kojoj razmatrana Informacija o sveobuhvatnoj analizi stanja poljoprivrede i ruralne infrastrukture na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na samom početku zasjedanja sjednice Skupštine, poslanica Edita Velić (DF) u ime mješovitog kluba ASDA i DF, tražila je pauzu u trajanju od 30 minuta radi uspostavljanja TV prenosa kako bi svi građani neometano pratili zasjedanje sjednice Skupštine.

Potom su poslanici iz Kluba SBB-a, iz istog razloga, tražili su prekid današnje tematske sjednice te su sjednicu napustili.

Naime, nakon usvajanja dnevnog reda, višesatnog zasjedanja i iznešenih prijedloga zaključaka,  zasjedanje je okončano, a nastavak sjednice biće održan kad se sumiraju svi prijedlozi i zaključci te dopuni informacija o kojoj je danas bilo riječ.

„Otkako sam ja na čelu ovog ministarstva mi smo poduzeli određene aktivnosti po pitanju informacije koja je prošla Vladu te na osnovu toga našla se na dnevnom redu današnje tematske sjednice Skupštine. Svakako da ćemo dopuniti informaciju i potruditi se da ispravimo greške. Osnovni razlog zasjedanja ove tematske sjednice je bio da mi zajednički raspravimo o poljoprivredi na području našeg kantona, da vidimo načine kako da unaprijedimo proizvodnju i svakako cijenim da će većina današnjih kvalitetnih zaključaka biti ugrađena, kako kroz same programe utroška sredstava našeg ministrastva, tako i na druge načine koji se direktno tiču poljoprivredne proizvodnje i načina koji je reglišu“- kazao je ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Anes Salman.

IMG_6875

Današnjoj sjednici, osim predstavnika poljoprivrednih proizvođača s područja BPK, prisustvovao je i pomoćnik federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Nijaz Brković.

„Kada je u pitanju poljoprivreda, sigurno je da i mi nismo zadovoljni sa stanjem poljoprivrede u Federaciji. Mislim da ćemo sve učiniti što je u našoj moći da se to stanje popravi. Ovaj kanton ima podršku iz federalnog nivoa, a dokaz tome je da je u prošlim periodima ovaj kanton povukao milion i više novčane podrške iz našeg budžeta“ – kazao je on.

Na osnovu diskusija koje su iznesene na današnjoj sjednici Skupštine  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, kao i prijedloga poslanika, Udruženja poljoprivrednika, resornog ministarstva te preporuka od strane pomoćnika ministra Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, jednoglasno je donesen zaključak da Kolegij Skupštine, u saradnji sa Ministarstvom privrede te nadležnim radnim tijelom Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u roku od trideset dana pripremi zaključke o kojima će se Skupština izjasniti na svojoj narednoj sjednici.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.