• OBJAVLJENO: 06.06.2017.
Obilježena jubilarna 60. godišnjica OŠ „Hasan Turčalo- Brzi“ Ilovača Goražde
Čestitke uputili i kantonalni zvaničnici na čelu s ministrom obrazovanja Damirom Žugom

 

5. juni u Osnovnoj školi ”Hasan Turčalo Brzi” Ilovača – Goražde obilježava se kao Dan škole. Tim povodom, a obzirom da je u pitanju jubilarna 60. godišnjica, učenici i nastavnici ove škole danas su organizovali poseban program koji je otpočeo sportskim takmičenjima.

Nakon takmičenja, održana je svečana ceremonija obilježavanja Dana škole, u okviru koje je organizovan bogat kulturno-zabavni program, kojem su pored brojnih zvanica, gostiju, prijatelja, uposlenika i učenika ove škole prisustvovali i predstavnici Grada Goražda.

Na početku programa, prisutne je najprije pozdravio i zaželio dobrodošlicu direktor škole Šemso Aganspahić, nakon čega su dodijeljene brojne nagrade koje su učenici osvojili na mnogobrojnim takmičenjima održanim povodom Dana škole. Pored pomenutih nagrada, u sklopu današnjeg programa proglašen je i učenik generacije OŠ “Hasan Turčalo Brzi” za školsku 2016./2017. godinu, a titulu učenika generacije ponijela je Sabira Demirović, dok je titulu ponosa generacije ponijela Amila Bukalo.

Mnogobrojnim čestitkama povodom Dana škole u ime gradonačelnika pridružila se i njegova pomoćnica Samira Drakovac, koja je naglasila da je Grad Goražde do sada uvijek podržavao rad ove škole, a da će to i ubuduće nastaviti.

Na kraju programa obilježavanja Dana škole organizovan je bazar, čiji je cilj promocija poduzetničkog učenja kod učenika.

www.bpkg.gov.ba/www.gorazde.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.