• OBJAVLJENO: 12.06.2017.
Predstavnik Delegacije EU u BiH održao sastanak s premijerom BPK-a Goražde
Podrška kantonima na putu ka Evropskoj uniji

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i sekretar Vlade Emir Sijerčić danas su u zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održali sastanak s predstavnikom Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Patrickom Schneiderom.

S obzirom na to da je uloga Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini usmjerena na predstavljanje, objašnjavanje i primjenu politike EU te analizu i izvještavanje o politikama i kretanjima u zemlji, iz tih razloga upriličen je današnji sastanak.

Naime, premijer Oković upoznao je predstavnika o nadležnostima Bosansko-podrinjskog kantona Goraže , a razgovarano je i o Strategiji reforme pravosuđa, Reformskoj agendi  kao i o Upitniku Europske unije i aktivnostima  koje su do sada sprovedene  u davanju odgovora na Upitnik.

Prema riječima predstavnika Odjela za vladavinu Delegacije Europske unije u BiH Patrika Schneidera, ovakvi sastanici su upriličeni i u ostalim kantonima  u Bosni i Hercegovini kako bi saznali u kom pravcu je potrebno djelovati, odnosno  kako i na koji način pružiti podršku kantonima na putu ka Europskoj uniji.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.