• OBJAVLJENO: 03.08.2017.
Otvaranju manifestacije prisustvovali zvaničnici BPK-a Goražde predvođeni premijerom i predsjedavajućom Skupštine
Počela manifestacija ‘Odbrana BiH – Igman 2017’

Odavanjem počasti na šehidskom mezarju na Kovačima u Sarajevu počela je 17. manifestacija ”Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2017” koja se tradicionalno organizira u znak sjećanja na šehide i poginule borce, ali i sve koji su branili državu BiH od agresora.

Položeno je cvijeće i proučena Fatiha kod spomen-obilježja i na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, a manifestaciju je zvanično otvorio predsjednik Organizacionog odbora ovogodišnje manifestacije, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

Naglasio je važnost njegovanja kulture sjećanja na sve ljude koji su dali živote za odbranu BiH.

– Ponosni smo što smo pripadnici snaga koje su branile svakog stanovnika i hiljadugodišnji ponos i vrijednosti – rekao je Bukvarević te istakao da su veterani i dalje u stroju da brane cjelovitu BiH te demokratiju u njoj.

Nakon posjete Kovačima bit će odata počast i položeno cvijeće na nekoliko mjesta u gradu, a za večeras je planirano održavanje vjerskog programa na Igmanu.

– S planine Igman ćemo poslati poruku mira i poruke da naše saborce koji su dali živote nećemo nikada zaboraviti – istakao je Bukvarević.

Manifestacija ‘”Odbrana BiH – Igman 2017”, koja je ove godine organizirana pod motom ”Dođi i posvjedoči”, okupit će učesnike iz cijele države koji su dali doprinos za organizaciju manifestacije, koja se u proteklih 13 godina održava na prostorima šehidskog spomen-mezarja Kovači, ratnog tunela D-B, planine Igman i prostora ratne džamije Igman.

Prema najavama organizatora ovogodišnja manifestacija će okupiti više od 20.000 ljudi.

Generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

www.bpkg.gov.ba/www. tvsa.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.