• OBJAVLJENO: 30.08.2017.
Održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 18. septembra
Programski sadržaj će biti usaglašen s predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja

Organizacioni odbor za obilježavanje 18. septembra, Dana BPK i Grada Goražde održao je danas drugi po redu sastanak na kojem su prezentirane aktivnosti koje su programom obilježavanja planirane kako bi se ovaj dan obilježio na jedan dostojanstven način.

U sklopu programa planirano je niz sadržaja, a na današnjoj sjednici članovi Organizacionog odbora složili su se s prijedlogom  da se ovaj  programski sadržaj, kao i drugi programski sadržaji koji se odnose na obilježavanje datuma vezanih za period 1992-1995.godina, usaglase s predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja s prostora BPK Goražde.

„Taj prijedlog jednoglasno je usvojen i mislim da će to biti daleko relevantnija stvar u smislu programa koji će na jedan dostojanstveniji način obilježiti ovaj datum, jer su ti datumi upravo vezani za period 1992-1995.godina i gdje su demobilisani borci, ratni vojni invalidi i članovi šehidskih porodica dali svoj najveći doprinos. Predstavnik Koordinacije boračkih udruženja je bio na današnjem sastanku, on će prezentirati prijedloge programskih sadržaja za ovogodišnje obilježavanje i mi ćemo u skorije vrijeme dobiti informaciju s njihove strane“-kazao je Sanid Zirak, pomoćnik gradonačelnika Grada Goražde.

Takođe, prijedlog koji je jednoglasno usvojen od strane Organizacionog odbora jeste da se u povodu ovog datuma održi zajednička sjednica Skupštine BPK i Gradskog vijeća Grada Goražde, u sklopu koje bi se dodijelila priznanja dobitnicima kantonalnih i gradskih priznanja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.