• OBJAVLJENO: 04.09.2017.
Počela nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području BPK-a Goražde
Svečano bilo i u OŠ „Husein ef.Đozo“

Prigodnim svečanostima sve osnovne i srednje škole na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas su obilježile početak nove školske 2017/18. godine.

Ovo je svakako bio poseban trenutak za one koji prvi put sjedaju u školske klupe, 190 malih prvačića kojima je ovo bio susret s školom i novim drugarima.

Priredbi koja se tradicionalno priprema za početak nove školske godine u OŠ „Husein ef.Đozo“ u Goraždu, osim roditelja i učenika, prisustvovali su predstavnici BPK-a Goražde i Grada Goražda.

Čestitke učenicima, posebno prvačićima i želje za uspješan početak obrazovanja, ovom prilikom uputili su premijer BPK Goražde Emir Oković i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Damir Žuga, kao i gradonačelnik Muhamed Ramović.

Uspješan početak školske godine učenicima i nastavnicima u svom obraćanju poželjela je i direktorica škole Halida Kurtović.

Ove godine u školama na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde obrazovaće se ukupno 2861 učenik,  u osnovnim školama 1885, a u srednjim školama 976 učenika.

U JU za predškolski odgoj i obrazovanje ”Sunce”, u četiri odvojene grupe, upisano je 97 mališana, dok je u obdaništu SOS Kinderdorf, u dvije odvojene grupe, upisano 47 mališana.

www.bpkg.gov.ba
foto:www.gorazde.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.