• OBJAVLJENO: 13.10.2017.
In memoriam   
Dževad / Ibro / Bukva 12.09.1956-12.10.2017.

Goražde je ostalo bez još jednog istaknutog sugrađanina. Nakon teške bolesti, u 61. godini života preminuo je Dževad Bukva, načelnik Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Dževad / Ibro / Bukva rođen je 12.09.1956. godine u Goraždu.

Osnovnu i srednju školu završio je u Goraždu. Nakon srednje škole, upisuje Ekonomski fakultet u Sarajevu. Po završetku studija zapošljava se u firmi “ Milkos“ Sarajevo tj.. kao šef poslovnice u Goraždu. Na tom mjestu ostaje sve do početka agresije na Goražde, gdje se odmah aktivno uključuje u odbranu ovih prostora.

Krajem 1992. godine  odlazi u Sarajevo i odmah se  priključuje  u 105.motorizovanu brigadu, gdje ostaje do kraja rata.

Po završeku rata vraća se u Goražde i počinje s radom u Ministarstvu za unutrašnje poslove na mjestu pomoćnika ministra, gdje svojim radom i zalaganjem postiže veoma zapažene rezultate.

Na funkciji pomoćnika ministra ostaje dvije godine, te tadašnjom reorganizacijom prelazi na funkciju načelnika Uprave MUP-a BPK Goražde, gdje  ostaje sve do svoje smrti.

Dževad Bukva bio je  i istaknuti sportski radnik čitav svoj životni vijek. Pored svih sportova koje je pratio, najviše je volio rukomet. U dva mandata bio je član Uprave i Skupštine MRK Goražde, gdje je svakako dao veliki doprinos.

Iskrene riječi saučešća porodici rahmetlije uputili su premijer Emir Oković i ministri u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.