• OBJAVLJENO: 13.10.2017.
Bosansko-podrinjski kanton Goražde i TV Hayat
Potpisan Protokol o saradnji

Nakon što je Vlada dala svoju saglasnost, danas je potpisan Protokol o saradnji između Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i televizije Hayat.

Protokol kojim su definisani načini saradnje u oblastima od zajedničkog interesa potpisali su premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i direktor „Hayat“ d.o.o. Elvir Švrakić.

Prevashodni cilj potpisanog protokola, kako je istaknuto, je da se omogući plasiranje informacija iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koje su u nadležnosti Vlade i resornih kantonalnih ministarstava te da se na ovaj način osigura promocija ovog kantona i njegovih vrijednosti.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovao je i direktor vijesti televizije Hayat Senad Omerašević, koji je kazao da je cilj ove saradnje da se putem Hayat TV-a predstave pozitivne priče i dešavanja iz svih kantona u Federaciji, tako da su ranije potpisani protokoli i sa Tuzlanskim i Unsko-sanskim kantonom, s namjerom da se ovakva saradnja ostvari i sa ostalim kantonima.

Protokolom je također iskazana spremnost potpisnika da u budućnosti zajednički rade na koprodukcijskim i drugim projektima od značaja za društvenu zajednicu, s posebnim osvrtom na razmjenu informacija, prezentaciju rada, ali i u drugim područjima za koja postoji zajednički interes.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.