• OBJAVLJENO: 15.10.2017.
Zavod zdravstvenog osiguranja BPK Goražde i Poliklinika „Eurofarm-Centar“
Potpisan ugovor o pružanju usluga CT dijagnostike

U sjedištu Zavoda zdravstvenog osiguranja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde 12.10.2017.godine upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora o pružanju usluga CT dijagnostike. Navedeni ugovor su potpisali direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damir Deljo te direktor Poliklinike „Eurofarm-Centar“ Šukrija Huseinović.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK Goražde Sabira Bešlija, zamjenik direktora Zavoda Emir Pršeš te stručni saradnik za zdravstvenu zaštitu i javno zdravstvo Alen Pašović.

Ugovor je potpisan s ciljem poboljšanja i unaprijeđenja zdravstva te efikasnije i kvalitetnije zdravstvene zaštite.

Usluge iz ovog Ugovora će se pružati u prostorijama Eurofarm podružnice u Goraždu.

“Na osnovu ovog Ugovora, osiguranicima Zavoda omogućava se pružanje CT usluga na području našeg Kantona, što prvenstveno za naše osiguranike znači da će vrijeme čekanja na CT dijagnostičke pretrage biti skraćeno, s obzirom da je Ugovorom predviđen rok od 48 sati za izvršenje kompletne CT usluge. To podrazumijeva snimanje i očitanje nalaza koji su se do sada obavljali u drugom kantonu, te samim tim, neće se izlagati dodatnim finansijskim troškovima. Procedura za dobivanje odobrenja nadležne Ljekarske komisije ostaje ista kao i do sada”-kazao je direktor  Zavoda zdravstvenog osiguranja Damir Deljo.

Ugovor za pružanje navedenih CT usluga je potpisan na godinu dana, te su osigurana sredstva u iznosu cca 160 000 KM. Za navedene usluge prethodnih godina izdvajano je prema Kliničkom centru cca 200 000 KM, što za Zavod znači određenu uštedu na godišnjem nivou.

Kako je istaknuto, menadžment Zavoda konstantno radi na pronalaženju novih rješenja i ušteda koje će ići u korist Zavoda i osiguranih lica na području BPK Goražde. S tim u vezi, planirano je uvođenje novih laboratorijskih i oftalmoloških usluga koje do sada nisu bile dostupne na području našeg Kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.