• OBJAVLJENO: 07.11.2017.
Goražde
Svečano obilježen Dan OMŠ „Avdo Smailović“

Osnovna muzička škola „Avdo Smailović“ Goražde danas je proslavila 42. godišnjicu svoga postojanja.

Budući da se na ovaj dan obilježava i Dan škole, u organizaciji nastavnika i učenika škole održana je prigodna svečanost kojoj su, uz brojne druge zvanice, prisustvovali i predstavnici Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kultru i sport predvođeni ministrom Damirom Žugom te predstavnici gradske uprave Grada Goražda.

Resorni ministar ovim povodom je uputio čestitke te izrazio zahvalnost sadašnjim i bivšim uposlenicima, kao i učenicima škole na njihovom dosadašnjem radu, postignutim rezultatima i osvojenim nagradama na raznim takmičenjima.

Uz želje za uspješan rad i u budućnosti, ministar Damir Žuga je iskazao podršku Vlade i resornog ministarstva ovoj školi i u predstojećem periodu, kao i pri realizaciji novih projekata koji će dodatno poboljšati uslove za njen rad.

Direktorica škole Selma Verem izrazila je posebno zadovoljstvo zbog dugogodišnjeg postojanja i rada osnovne muzičke škole u Goraždu iz koje su tokom proteklih godina izašle brojne generacije učenika i učenica sa završenim osnovnim muzičkim obrazovanjem. Ona je ujedno istakla da ova škola, zahvaljujući predanosti svojih uposlenika, rad nije prekidala ni tokom ratnog perioda 1992-1995. godina.

Čestitike povodom Dana škole na svečanosti su uputili i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović te predstavnici školske uprave.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.