• OBJAVLJENO: 10.11.2017.
Štićenicima JU „Dom za stara i iznemogla lica“ u Goraždu i socijalno ugroženom stanovništvu
Donirana značajna količina higijenskih i prehrambenih artikala

Posredstvom Međunarodne, nevladine organizacije „Sprofondo“ Italija sa sjedištem u Sarajevu, Asocijacija Regina della Pace iz Italije donirala je danas značajnu količinu higijenskih i prehrambenih artikala JU Dom za stara i iznemogla lica, dječijem vrtiću SOS Kinderdorf i Direkciji robnih rezervi u Goraždu.

Paketi iz Direkcije robnih rezervi posredstvom Ministarstva za socijalnu politiku biće dodijeljeni socijalno ugroženom stanovništvu.

Primopredaji ove veoma značajne donacije prisustvovala je i ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice u Vladi BPK Goražde Sabira Bešlija  te direktor JU „Dom za stara i iznemogla lica“ Safet Bajrović.

Uzimajući u obzir da Dom za stara i iznemogla lica i resorno ministarstvo već dugi niz godina imaju veoma dobru saradnju sa ovom humanitarnom organizacijom, ovo je bila prilika da im se još jednom zahvale na pomoći koju pružaju kako štićenicima JU „Doma za stara i iznemogla lica“,  tako i najugroženijim stanovnicima našeg kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.