• OBJAVLJENO: 14.11.2017.
Vlada BPK Goražde i Sindikat doktora medicine i stomatologije BPK Goražde
Održan sastanak pregovaračkih timova Vlade i sindikata

Pregovarački tim Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predvođen ministricom za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Sabirom Bešlijom i sekretarom Vlade Emirom Sijerčićem danas je održao sastanak s predstavnicima Sindikata doktora medicine i stomatologije BPK Goražde na čijem čelu je dr Fahrudin Balijagić.

Sastanak je održan u vezi sa započetim štrajkom doktora na području BPK Goražde i zahtjevom za potpisivanje kolektivnog ugovora kojim će se regulisati prava poslodavaca i radnika za djelatnost medicine i stomatologije na prostoru ovog kantona.

Nakon obavljenih preliminarnih razgovora, dogovoreno je da se pripremi nacrt pomenutog kolektivnog ugovora koji će biti predmet razmatranja na narednom sastanku pregovaračkih timova Vlade i sindikata koji bi se trebao održati do kraja sedmice.

Sastanak je ocijenjen kao konstruktivan, a Pregovarački tim Vlade pozvao je predstavnike sindikata da prekinu štrajk i vrate se pregovorima, kako bi se u što kraćem roku pronašlo odgovarajuće rješenje pomenutog pitanja na obostrano zadovoljstvo Vlade i sindikata.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.