• OBJAVLJENO: 20.11.2017.
Press konferencija Organizacionog odbora
Objavljen Program obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH

Danas je održana press konferencija na kojoj je predstavljen Program obilježavnja 25. novembra – Dana državnosti BiH.

Odlukom Organizacionog odbora, na čijem čelu je premijer BPK Goražde Emir Oković, obilježavanje 25. novembra na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde počinje u srijedu 22.11.2017. godine pozorišnom predstavom „Dobri ljudi u vremenu zla“ u režiji Gradimira Gojera.

Premijer Emir Oković ovom prilikom je kazao da se obilježavanju 25. novembra kao jednom od najznačajnijih datuma u historiji BiH, u BPK Goražde uvijek pridaje veliki značaj.

S tim ciljem i ove godine je u sklopu Programa obilježavanja predviđen niz kulturnih, sportskih i drugih sadržaja kako bi se ovaj datum obilježio što prigodnije.

– Ne umanjujući značaj cjelokupnog programa, želim da istaknem da u četvrtak, 23.11.2017. godine imamo u 14.00 sati tradicionalu dodjelu nagrada učenicima za najbolje likovne i literarne radove u Sali Skupštine, gdje ćemo prigodnim programom, družeći se sa učenicima i kroz dodjelu određenih nagrada, podsjetiti se na značaj i govoriti o Danu državnosti – kazao je, ministar za obrazovanje, mlade, naku, kulturu i sport Damir Žuga, ujedno i član Organizacionog odbora.

Prema njegovim riječima, poetsko veče koje u čast značajnih državnih praznika svake godine organizuje po jedna od osnovnih škola s prostora BPK Goražde, ove godine organizovat će OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Vitkovići.

Centralna svečanost povodom Dana državnosti održat će se u petak 24.11.2017. godine, kada je planirana i svečana akademija.

– Na svečanoj akademiji zaista mi je zadovoljstvo da imamo gosta gospodina Bogića Bogićevića, bivšeg člana Predsjedništva Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije iz BiH koji će zajedno s predsjedavajućom govoriti o Danu državnosti i važnosti tog dana – istakao je ministar Damir Žuga.

On je najavio da će u okviru obilježavanja, među ostalim sadržajima, biti organizovana i promocija knjige prof. dr. Elvira Kazazavića kao jednog od autora knjige „Planine i planinarenje“.

Program obilježavanja 25. novembra i ove godine zajednički organizuju BPK Goražde, Grad Goražde i općine Foča i Pale u FBiH, a na press konferenciji je upućen poziv svim građanima da prisustvuju aktivnostima koje će se realizovati u okviru obilježavanja Dana državnosti BiH.

Program obiljezavanja Dana drzavnosti BiH 2017.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.