• OBJAVLJENO: 22.11.2017.
Pripreme za učešće na Sajmu privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje 2017.  
Održan radni sastanak s predstavnicima izlagača iz BPK Goražde

U organizaciji Ministarstva za privredu i Privredne komore BPK Goražde, danas je održan sastanak s predstavnicima poljoprivrednih zadruga, udruženja i proizvođača, kao i predstavnicima udruženja koja se bave proizvodnjom proizvoda iz kućne radinosti s prostora BPK Goražde, na kojem je razgovarano o nastupu proizvođača iz pomenutih djelatnosti na Sajmu privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje koji će se održati u Sarajevu u periodu od 14 – 16.12.2017. godine.

Cilj sastanka bio je upoznavanje predstavnika poljoprivrednih proizvođača i kućnih radionosti o uslovima za učešće, kako bi se mogli blagovremeno pripremiti i organizovati predstavljanje svojih proizvoda na ovom sajmu.

Ministar za privredu Anes Salman izrazio je zadovoljstvo zbog ukazane prilike za predstavljanje malih privrednika iz BPK Goražde na ovom privrednom sajmu, te upoznao učesnike sastanka da će, zahvaljujući Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo koje će izdvojiti sredstva za zakup, izložbeni prostor na sajmu za potrebe poljoprivrednih i ostalih proizvođača iz BPK Goražde biti besplatan.

U tu svrhu, kako je istaknuto, u Centru Skenderija osiguran je izložbeni prostor površine 100 m² sa pripadajućom opremom.

Budućim izlagačima na sajmu ovom prilikom je iskazana podrška te je istaknuto da je učešće i predstavljanje privrednika iz BPK Goražde omogućeno na osnovu ranije postignutog sporazuma između Vlade BPK Goražde, Ministarstva privrede KS i Centra Skenderija.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.