• OBJAVLJENO: 23.11.2017.
Bolji uslovi za pripadnike romske populacije koji borave na lokalitetu Podhranjen
Saniran objekat osnovne škole u Podhranjenu u kojem borave pripadnici romske populacije

Ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Sabira Bešlija sa saradnicima posjetila je je danas porodice romske nacionalnosti koje borave na lokalitetu Podhranjen, u objektu osnovne škole. Današnjoj posjeti prisustvovali su i predstavnici World Visiona International, glavni ured Sarajevo te predstavnici JU Centar za socijalni rad koji su nedavno realizovali projekat obnove i sanacije ovog stambenog objekta za smještaj romske populacije koja ima prebivalište na prostoru našeg kantona. Radi se o jedanaest porodica koje broje 41 člana.

Za obnovu objekta izdvojena su finansijska sredstva u iznosu od 7.466 KM, a za interventnu pomoć u prehrambenim i higijenskim potrepštinama te odjeći i obući izdvojena su finansijska sredstva u iznosu od 2.000 KM.

Za smještaj ovih porodica Grad Goražde, u saradnji sa Crvenim križom Goražde obezbijedio je kontejnere, a Zavod za javno zdravstvo izvršio je dezinfekciju kako objekata, tako i okolnog prostora.

Kako je ovom prilikom istaknuto, pored pomoći koju je danas uručila ministrica Bešlija, koja se odnosi na spužve, ćebadi, posteljinu odjeću i obuću,  JU Centar za socijalni rad svakodnevno provodi aktivnosti u vezi ostvarivanja  njihovih prava na socijalna davanja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.