• OBJAVLJENO: 06.12.2017.
U Ministarstvu za privredu potpisani ugovori  po Programu podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2017. godinu  
Za realizaciju projekata obezbjeđena sredstva u iznosu od 64.000 KM  

Ugovore sa korisnicima sredstava po Programu podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2017. godinu danas je potpisao ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Anes Salman.

Ugovore je potpisalo ukupno 25 obrtnika, a sredstva za realizaciju njihovih projekata obezbijeđena su u Budžetu Ministarstva za privredu BPK Goražde u iznosu od 64.000 KM.

Kako je ovom prilikom istaknuo ministar Salman, obrtnici sa prostora BPK Goražde u obavljanju svoje djelatnosti i ubuduće mogu očekivati podršku ministarstva.

„Oni su jako važan i nezaobilazan faktor u našoj državi,  jer činjenica je da oni, kao samostalni uposlenici, redovno izmiruju sve svoje obaveze prema državi koja na taj način ima korist od svakog obrtnika, što je nama zaista značajno. Mislim da se radi o kvalitetnoj organizaciji obrta na prostoru BPK Goražde, uzmemo li u obzir činjenicu da u ovoj godini nismo zabiljažili niti jedno zatvaranje, što je meni zadovoljstvo istaknuti. Kada je riječ o budućoj podršci ministarstva, ona neće izostati“ – kazao je ministar Salman.

Riječi zahvalnosti na ovakvom vidu stimulacije obrtnicima, bez koje oni, kako je istaknuto, teško mogu opstati, u ime obrtnika uputio je predsjednik Obrtničke komore BPK Goražde Saudin Hadžić, koji je ujedno izrazio nadu da će ta sredstva u narednoj godini biti veća.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.