• OBJAVLJENO: 15.12.2017.
Zasjedao Kolegij Skupštine BPK Goražde
Zakazana 30. redovna sjednica Skupštine

Danas je održana sjednica Kolegija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na kojoj je utvrđen prijedlog dnevnog reda za 30. redovnu sjednicu Skupštine.

U dnevnom redu od ukupno jedanaest tačaka nalaze se prijedlozi Zakona o pripadnosti javnih prihoda u BPK Goražde i finansiranju BPK Goražde i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na imovinu, naslijeđe i poklon BPK Goražde, koji bi se trebali razmatrati po skraćenom postupku.

Na dnevnom redu su i nacrti Budžeta BPK Goražde i Zakona o izvršenju budžeta za 2018. godinu.

U skupštinskoj proceduri će se naći i nacrt Zakona o turizmu BPK Goražde, kao i davanje mišljenja na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu.

Skupština bi također trebala razmatrati i Akcioni plan sa prijedlogom mjera za unapređenje zdravstva na području BPK Goražde za period 2017-2021. godina, kao i prijedlog zaključka Komisije za pitanje boračko-invalidske zaštite, izbjeglih i raseljenih lica i povratnika.

U okviru današnjeg zasjedanja, usvojen je i zaključak kojim je od Vlade BPK Goražde zatraženo da Kolegiju dostavi cjelovitu Informaciju o stanju u zdravstvu i poduzetim mjerama u skladu sa zaključkom Skupštine sa 3. tematske sjednice održane 07. 02. i 21.02.2017. godine, kao i poduzetim aktivnostima koje se odnose na štrajk zdravstvenih radnika i doktora na području BPK Goražde.

Sjednica je zakazana za utorak, 26.12.2017. godine s početkom u 10.00 sati.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.