• OBJAVLJENO: 11.01.2018.
Po „Programu razvoja turizma u BPK Goražde za 2017.godinu“
Dodijeljeni ugovori korisnicima čije su projekte odobrili Ministarstvo za privredu i Vlada BPK Goražde

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Anes Salman dodijelio je danas ugovore korisnicima čije je projekte ovo ministarstvo odobrilo po „Programu razvoja turizma u BPK Goražde za 2017.godinu.

Vrijednost programa je 80.000 KM, a pored privrednih društava i udruženja koja su svojim statutima registrovani za turističku, odnosno ugostiteljsku djelatnost, , po prvi put, programom je predviđena i podrška projektima lokalnih zajednica.

Odobreni su projekti lokalnim zajednicama Foča i Pale u FBiH koji se odnose na stvaranje pretpostavki za izradu detaljnih, prostorno-planskih dokumenata koji će za one zone koje su od posebnog značaja za turizam, zasigurno, značiti mnogo. Njihovom realizacijom, kako je istaknuto, doći će se do određivanja lokacija te utvrđivanja činjenica koje mogu doprinijeti razvoju turizma i njegovoj promociji na prostoru našeg kantona.

„Zasigurno je da imamo zanimljivih projekata čija realizacija će doprinjeti proširenju turističke ponude i poboljšanju njenih uslova. Istaknuo bih određene projekte, a to je prije svega projekat  JP „Bosansko-podrinjske šume“, koji se odnosi na izgradnju kuće sa starim bosanskim motivima na lokalitetu Posestre, gdje već imamo realizaciju projekta „Memorijalna šuma Srebrenica 8372“. Zatim, projekte niz privrednih društava koji će osigurati uslove za povećanje broja turista u našem kantonu, te promociju svih onih prirodnih i geografskih potencijala našeg kantona i njegovog  kulturno- historijskog naslijeđa i znamenitosti“-kazao je ministar Salman.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.