• OBJAVLJENO: 18.01.2018.
U sali Ministarstva za privredu održana edukacija za farmere
Tema: „Zoohigijenski uslovi i bolesti mliječene žlijezde (mastitis)“

U organizaciji Veterinarske stanice Goražde, danas je u Velikoj sali Ministarstva za privredu BPK Goražde održana edukacija za farmere s područja Bosansko-podrinjskog kantona o temi „Zoohigijenski uslovi i bolesti mliječne žlijezde (mastitis)“ koji prema podacima  na terenu  donose velike ekonomske gubitke farmerima.

Radi se edukaciji koja ima za cilj upoznati farmere sa osnovnim uslovima koje trebaju imati u stajskim objektima,  kako bi izbjegli probleme s kojim se susreću na više od devedeset posto imanja. Poboljšanjem higijenskih uslova, stvorile bi se pretpostavke za smanjenje zdravstvenih problema stočnog fonda, a samim tim i poboljšanje ekonomskih rezultata u konačnici.

„Higijena predstavlja  jednu polovinu zdravlja kako za čovjeka, tako i  za životinje. U narednim mjesecima planiramo još četiri teme koje su u sklopu projekta koji je potpisan između javnog preduzeća Veterinarska stanica Goražde i Ministarstva za privredu BPK Goražde. U sklopu tog projekta pored ovih edukacijskih tema vršćiće se i popis stočnog fonda na području našeg kantona, a ta realizacija se očekuje negdje do kraja mjeseca maja ove godine“- istaknula je Nermina Džihanić, doktor veterinarske medicine u Veterinarskoj stanici Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.